3D Scannen

3D scannen in full-color

De 3D scanservice van Replicad maakt 3D scannen en printen toegankelijk voor bedrijven én particulieren! Met onze handscanners kunnen wij objecten en voorwerpen voor u 3D scannen. Wilt u een 3D scan laten maken van uzelf of uw dierbaren? Bij Replicad staan we altijd klaar om u te helpen! Een realistisch 3D beeldje op schaal maakt uw herinneringen tastbaar.

Objecten en voorwerpen 3D scannen

Voor het scannen van andere objecten maken we gebruik van de Artec Eva 3D scanner en zijn grote broer de Artec Spider die met een hogere nauwkeurigheid hele scherpe scans kunnen maken van kleine tot grote objecten. Deze handscanners kunnen ook op locatie worden ingezet en de 3D scans zijn in full-color en kunnen door middel van onze software bewerkt en aangepast worden.

Dankzij de nieuwste technologische ontwikkelingen kunt u nu eenvoudig een specifiek voorwerp laten nabootsen of een eigen 3D ontwerp laten printen. Leuk voor als u bijvoorbeeld op zoek bent naar een uniek relatiegeschenk.

Hoge kwaliteit 3D scanners voor het beste resultaat

Bij Replicad gebruiken wij twee 3D scanners voor het met de hand scannen van producten. Hiervoor hebben wij twee verschillende handscanners van Artec: de Artec Eva en de Artec Spider. De Artec Eva is een witlicht scanner en de Artec Spider is een blauwlicht scanner. Blauwlicht heeft een kortere golflengte en kan daarom kleinere details opnemen. Specificaties van onze handscanners kunt u hier terug vinden.

  • Hoge kwaliteit
  • 6 miljoen kleuren
  • 3D scan in 1 seconde
  • Vaste prijs per cm
  • Servicegericht

3D scan laten maken bij Replicad

Replicad heeft een scancabine staan met 115 camera’s waarmee u binnen slechts één seconde kan worden ingescand. Deze methode is ideaal voor het vervaardigen van 3D beeldjes van jezelf of van uw dierbaren. Omdat dit zo snel gaat is deze scanmethode ook geschikt voor kleine kinderen en huisdieren, omdat het niet nodig is dat zij lang stil blijven staan of zitten.

De 3D scanning booth van Replicad in Tilburg

Nadat de scan is gemaakt zal deze worden uitgewerkt tot een 3D bestand dat naar de printer gestuurd kan worden. Vervolgens moet het beeldje goed drogen en maken wij het schoon voor de nabewerking. Wanneer het beeldje klaar is, kunt u het beeldje zelf komen ophalen in onze vestiging in Tilburg of wij kunnen het naar u opsturen.

3D scanservice

Heeft u een of meerdere objecten die u graag wilt laten inscannen? Neem gerust contact ons op of kom eens langs om de mogelijkheden van 3D scanning te bespreken bij 3D scanservice Replicad. Wij denken graag met u mee en bieden een passende oplossing. Ook voor het maken van 3D beeldjes kunt u bij Replicad terecht. Bekijk hiervoor onze pagina voor 3D beeldjes, op deze pagina kunt u ook direct een afspraak plannen voor het maken van een 3D beeldje. Ook voor andere vragen met betrekking tot 3D scannen kunt u altijd contact met ons opnemen.