Veelgestelde vragen

Hier vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen.

1. Kun je ook een 3D beeldje maken op basis van een foto? Bijvoorbeeld van een persoon die overleden is?

Nee dit kan helaas niet. Om een 3D beeldje te maken zijn meerdere foto’s nodig van de persoon. De persoon zal in de scanningbooth bij Replicad plaats moeten nemen om zo van alle kanten een foto te maken. Om een 3D beeldje te gaan maken nemen wij 115 foto’s binnen 1 seconde.

2. Hoe groot moet mijn hond zijn om 3D gescand te gaan worden?

Het scannen van een hond of ander huisdier is mogelijk vanaf volwassen middelgrote dieren. Een kleine chihuahua of teckel is helaas niet mogelijk. Een volwassen labrador of jachthond is wel mogelijk. Kleinere huisdieren zouden ook tijdens de 3D scan vastgehouden kunnen worden in de armen. Dan wordt een 3D beeldje gemaakt van jullie samen.

3. Kan ik samen met mijn huisdier in 3D gescand worden?

Ja dit is mogelijk. Kleinere huisdieren zouden tijdens de 3D scan vastgehouden kunnen worden in de armen. Bel gerust even op om je wensen te bespreken en dan kan ik je snel laten weten of het mogelijk is.

4. Hoe lang duurt het maken van een 3D scan?

De 3D scan duurt maar 1 seconde. Per persoon reken ik op 15 minuten voor het maken van een 3D scan. Tijdens de afspraak kiezen we een pose die het beste past en bekijken we samen de scans die zijn genomen en kan er eentje worden uitgekozen. Is de eerste scan niet goed gelukt dan maken we gewoon een andere.

5. Kan ik samen met iemand gescand worden?

Ja dat is mogelijk. Voor dit soort beeldjes wordt wel een meerprijs gerekend vanwege de breekbaarheid als het uit de printer komt en omdat er meer tijd nodig is om het beeldje na te bewerken. Soms moet er ook een aparte voetplaat bij gemaakt worden om het beeld steviger te maken. De kosten hiervoor verschillen per opdracht. Voor meer informatie en het bespreken van het idee dat je hebt kun je even mailen of bellen.

6. Waar moet ik rekening mee houden als ik gescand ga worden?

Bij het maken van een scanafspraak worden de kledingvoorschriften toegestuurd voor het maken van een goede 3D scan. Hier staan de beperkingen in beschreven voor het scannen en printen en daar zou je rekening mee kunnen houden bij het kiezen van de kleding. Sommige details gaan verloren met het maken van een 3D scan en ook met het printen van het beeldje wordt rekening gehouden met de printbaarheid ervan. Stukken die dunner zijn dan 1mm kunnen niet geprint worden. Vingers die uitsteken of een staartje dat los hangt is erg moeilijk om te printen en bij het maken van de 3D scan zal hierop worden gelet.

7. Wat is het kleinste formaat 3D beeldje dat gemaakt kan worden?

Wij kunnen de 3D beeldjes zo klein maken als u wilt, maar onder de 8cm wordt het gezicht van het beeldje niet meer heel duidelijk geprint. Wij adviseren om een 3D beeldje vanaf 8cm te kiezen. We kunnen zeker kleiner printen voor bijvoorbeeld miniatuurmodellen die op een specifieke schaal gemaakt moeten worden. De prijzen hiervan zullen vanwege het maken van een 3D scan beginnen vanaf 80 euro.

8. Hoe lang duurt het voordat ik het 3D beeldje kan ophalen of thuis ontvang?

De gemiddelde levertijd bedraagt 3 tot 4 weken van het maken van de 3D scan tot het leveren van het 3D beeldje. Als het beeldje geleverd moet worden voor een specifieke dag kun je dit aangeven bij het maken van een afspraak en dan wordt daar zoveel mogelijk rekening mee gehouden.

9. Wat gebeurt er met de 3D scan?

De 3D scan bewaren we voor tenminste 5 jaar en kan gedurende deze periode altijd worden nabesteld. De data zal niet worden gebruikt voor andere doeleinden en zal ook nooit gedeeld worden met derden.

10. Komt het beeldje in kleur uit de printer of wordt dit achteraf gekleurd?

Het beeldje wordt tijdens het printen door de 3D printer gekleurd.