Over Replicad

Replicad biedt een scan- en printservice aan voor het vervaardigen van 3D objecten voor de zakelijke markt.

Replicad is opgericht in 2015 door mij, Jaap Termeer.

Mijn achtergrond is de architectuur; ik ben afgestudeerd bouwkundige en heb een tijd voor een architectenbureau gewerkt. Op een gegeven moment ben ik als zelfstandig ingenieur verder gegaan met een tekenbureau dat vooral opdrachten voor particulieren uitwerktte. Als extra service wilde ik ook maquettes in 3D gaan printen en toen is mijn enthousiasme begonnen voor het 3D scannen en printen van objecten.

Jaap Termeer

Thuis liep ik al snel tegen de beperkingen van mijn eigen 3D printertje aan en ik wilde meer. Ik was te snel uitgespeeld met mijn eigen geprinte Lego steentjes en andere voorwerpen en wilde grotere dingen maken en bouwen. De zoektocht naar de perfecte 3D printer kon beginnen. Uiteindelijk is zo Replicad ontstaan. In mijn mooie zaak in De Plint in de binnenstad van Tilburg (naast poppodium 013) had ik de beschikking over de meest moderne scantechnieken en een productie printer die in 6 miljoen kleuren ineens kan printen.

Hier werkte ik zowel voor de particuliere als de zakelijke markt, maar inmiddels heb ik me helemaal toegelegd op het scannen van objecten voor de zakelijke markt. Dit gebeurt grotendeels op locatie met een handscanner. In 2022 heb ik daarom afscheid genomen van mijn zaak in de binnenstad van Tilburg en van de 3D scanbooth waarmee ik 3D scans en 3D beeldjes van personen en huisdieren maakte.

Ik werk nu vanuit huis en kom graag bij u langs ter kennismaking of voor het 3D scannen van uw objecten.

3D scannen technisch onderdeel

Met Replicad kan ik hele gecompliceerde 3D objecten in full color printen zonder support. Met de 3D scanners van Artec werk ik veel voor de zakelijke markt, ik zet de Artec Eva en de Artec Spider 3D scanners samen in om de meest unieke en bijzondere objecten in te scannen.

Mijn opdrachtgevers zijn vooral kunstenaars, musea, decor- en standbouwers en allerlei andere maakbedrijven die deze technologie inzetten om unieke of verbeterde producten te maken.

3d prints in de kast

Heeft u ook een 3D print nodig? Ik kan op verzoek prints regelen in combinatie met een 3D scanproject.

De 3D scans en prints zijn full-color en kunnen ook worden ingezet voor allerlei andere creatieve ideeën van bedrijven, kunstenaars en hobbyisten.