Zusters van Liefde Tilburg

Voor de Zusters van de Liefde in Tilburg heb ik een selectie beelden gescand voor een virtuele presentatie van het werk van zr. Jesulda Kwanten.

Het moederhuis aan de Oude Dijk in Tilburg biedt onderdak aan de beeldhouwwerken en tekeningen van zr. Jesualda Kwanten (1901 – 2001). Na haar werkzame leven als docent tekenen en kunstgeschiedenis aan de middelbare meisjesschool in Amsterdam, volgde zr. Jesualda de beeldhouwklas aan de Amsterdamse Rijksacademie. In 1966 was zij een erkend beeldhouwster. Zr. Jesualda kreeg met name bekendheid met haar bronsbeelden en bronzen koppen. Zo maakte ze onder meer bronzen beelden van koningin Beatrix en koningin Juliana. Ook vereeuwigde ze acteurs als Toon Hermans en Mary Dresselhuys.

Door een verbouwing komt er minder ruimte voor het tentoonstellen van alle beelden die ze gemaakt heeft en het 3D scannen kan ervoor zorgen dat men hier de beelden nog steeds kan bekijken in een virtuele omgeving. Hieronder zie een aantal voorbeelden van de 3D scans die ik gemaakt heb.