3D Scan

3D scannen in full-color

Wilt u een 3D scan laten maken van uzelf, uw dierbaren of voor uw belangrijke voorwerpen? Bij Replicad staan we altijd klaar om u te helpen! Een realistisch 3D beeldje op schaal maakt uw herinneringen tastbaar. De 3D scanservice van Replicad maakt 3D printen toegankelijk voor bedrijven én particulieren!

3D scan laten maken bij Replicad

Replicad heeft een scancabine staan met 115 camera’s waarmee u binnen slechts één seconde kan worden ingescand. Deze methode is ideaal voor het vervaardigen van 3D beeldjes van jezelf of van uw dierbaren. Omdat dit zo snel gaat is deze scanmethode ook geschikt voor kleine kinderen en huisdieren, omdat het niet nodig is dat zij lang stil blijven staan of zitten.

Nadat de scan is gemaakt zal deze worden uitgewerkt tot een 3D bestand dat naar de printer gestuurd kan worden. Vervolgens moet het beeldje goed drogen en maken wij het schoon voor de nabewerking. Wanneer het beeldje klaar is, kunt u het beeldje zelf komen ophalen in onze vestiging in Tilburg of wij kunnen het naar u opsturen.

Replicad 3D scannen

3D scannen objecten en voorwerpen

Voor het scannen van andere objecten maken we gebruik van de Artec Eva 3D scanner en zijn grote broer de Artec Spider die met een hogere nauwkeurigheid hele scherpe scans kunnen maken van kleine tot grote objecten. Deze handscanners kunnen ook op locatie worden ingezet en de 3D scans zijn in full-color en kunnen door middel van onze software bewerkt en aangepast worden.

Dankzij de nieuwste technologische ontwikkelingen kunt u nu eenvoudig een specifiek voorwerp laten nabootsen of een eigen 3D ontwerp laten printen. Leuk voor als u bijvoorbeeld op zoek bent naar een uniek relatiegeschenk.

3D scanservice

Heeft u vragen over het inscannen van een object of wilt u een 3D beeldje van jezelf of uw dierbaren laten maken? Neem dan contact met ons op of kom eens langs om de mogelijkheden van 3D scanning te bespreken bij 3D scanservice Replicad.

3D scan laten maken

Onze werkwijze

onze-werkwijze-blok-1

Kennismaking

U kunt bij ons terecht op de Veemarkstraat 34 in Tilburg om eens te kijken naar de mogelijkheden van 3D Printing.

Ook is het mogelijk dat wij langskomen op locatie om te praten over de mogelijke projecten waar Replicad mee zou kunnen helpen.

onze-werkwijze-blok-2

Projectbeschrijving

Wilt u een 3D beeldje van uzelf of een van de kinderen laten maken? Lees meer of maak meteen een afspraak hier.

Voor bedrijven:

Samen kunnen we kijken naar de mogelijkheid van Replicad om objecten voor u in te scannen en daarna in full-color te printen in gips. Als u al een scan heeft kunt u deze aanleveren voor een controle op fouten in onze software. Voor elke print zal een kostenberekening worden gemaakt op basis van de hoeveelheid grondstof en tijd die gebruikt gaat worden in de 3D printer.

onze-werkwijze-blok-3

Ontwikkeling

Als het om een persoon of huisdier gaat zul je worden ingescand in de scanningbooth bij Replicad. De 3D scan wordt gemaakt met 115 cameras tegelijk en duurt maar 1 seconde.

Gaat het om een object dan zal dit worden ingescand met de Artec Eva 3D scanner. Deze scanner heeft een nauwkeurigheid van 0,1mm en scant in full color. Deze scan zal worden bewerkt met de software om een 3D model af te leveren voor eigen gebruik of ontwikkeling of kan meteen 3D geprint worden.

 

onze-werkwijze-blok-4

Levering

Nadat het beeldje of object geprint is moet het eerst goed drogen en daarna wordt elke 3D print met de hand schoongemaakt en verder nabewerkt.

Als het object goed is uitgehard door de laatste nabewerking met een speciale lijm kan het worden toegestuurd of worden opgehaald.

Recente opdrachten

Hier is een selectie van projecten die Replicad gemaakt heeft.

 • Contact

  Replicad
  Veemarktstraat 34
  5038 CV Tilburg

  Ing. Jaap Termeer
  013-747 00 20
  info@replicad.nl

  OPEN OP AFSPRAAK:
  Dinsdag t/m vrijdag
  10:00 – 18:00
  Zaterdag
  11:00 – 17:00
  Zondag en maandag gesloten

  Wegens vakantie gesloten
  3 t/m 13 Juli

  Vraag offerte aan