3D Print raketten

Raketten en aardbol met maan geprint voor een creatief project.

Deze geprinte raketten worden gebruikt voor de presentatie van een nieuw project van de opdrachtgever.

De raketten zijn als digitaal bestand aangeleverd bij Replicad en deze bestanden hebben we aangepast zodat de raketten hol geprint konden worden. Het dakje van de raketten is losgemaakt van de rest en apart geprint. Zo kon er achteraf een servomotor worden geplaatst in de holle ruimte. Deze servomotor zorgt voor de rotatie van de propellers bovenop de raketten. De satelliet en de propellers met servomotors zijn door de opdrachtgever zelf achteraf gemaakt en in de raket geplaatst.

Bij de presentatie van het project zijn de 3D geprinte raketten op een rookmachine gezet om zo de illusie van het opstijgen van de raketten te creƫren. Hiervoor zijn er speciale plastic kapjes geprint die aan de onderzijde van de raketten geplaatst zijn zodat de rook (die vocht bevatte) de prints niet kon aantasten. De aardbol en de maan zijn aan een spiegelbolmotor gehangen die weer aan het plafond hing tijdens de presentatie, zo draaide de planeet en de maan om hun as gedurende de avond.

Het geheel was aangekleed met muziek en zang en samen met de 3D prints sprak het verhaal erg tot de verbeelding en heeft de opdrachtgever zijn visie duidelijk over kunnen brengen.