Over ons

Replicad biedt een scan en printservice aan voor het vervaardigen van 3D objecten voor de particuliere en zakelijke markt.

Opgericht in januari 2015 en recent verhuisd naar DePlint in de binnenstad van Tilburg. Naast poppodium 013 en tegenover café Dudok in de Veemarktstraat.

Mijn achtergrond is de architectuur; ik ben afgestudeerd bouwkundige en heb een tijd voor een architectenbureau gewerkt. Op een gegeven moment ben ik als zelfstandig ingenieur verder gegaan met een tekenbureau dat vooral opdrachten voor particulieren uitwerktte. Als extra service wilde ik ook maquettes in 3D gaan printen en toen is mijn enthousiasme begonnen voor het 3D scannen en printen van objecten.

Thuis liep ik al snel tegen de beperkingen van mijn eigen 3D printertje aan en ik wilde meer. Ik was te snel uitgespeeld met mijn eigen geprinte Lego steentjes en andere voorwerpen en wilde grotere dingen maken en bouwen. De zoektocht naar de perfecte 3D printer kon beginnen. Uiteindelijk is Replicad ontstaan en nu heb ik de beschikking over de meest moderne scantechnieken en een productie printer die in 6 miljoen kleuren ineens kan printen. Met Replicad kan ik nu hele gecompliceerde 3D objecten in full color printen zonder support. En met de 3D scanbooth met 115 camera’s kunnen er binnen 1 seconde mensen en huisdieren worden ingescand.

Er wordt geprint met de Projet660 Pro die allerlei objecten in gips kan printen. Replicad is gericht op het maken van maquettes en andere 3D showmodellen voor de architectuur en het scannen en printen van mensen, dieren en ander objecten.

De 3D scans en prints zijn full-color en kunnen ook worden ingezet voor allerlei andere creatieve ideeën van bedrijven, kunstenaars en hobbyisten.

 • Contact

  Replicad
  Veemarktstraat 34
  5038 CV Tilburg

  Ing. Jaap Termeer
  013-747 00 20
  info@replicad.nl

  OPEN OP AFSPRAAK:
  Dinsdag t/m vrijdag
  10:00 – 18:00
  Zaterdag
  11:00 – 17:00
  Zondag en maandag gesloten

  Wegens vakantie gesloten
  3 t/m 13 Juli

  Vraag offerte aan