Over ons

Replicad biedt een scan en printservice aan voor het vervaardigen van 3D objecten voor de particuliere en zakelijke markt.

Opgericht in januari 2015 en gevestigd in DePlint in de binnenstad van Tilburg naast poppodium 013 in de Veemartkstraat; Replicad bestaat inmiddels alweer 6 jaar.

Mijn achtergrond is de architectuur; ik ben afgestudeerd bouwkundige en heb een tijd voor een architectenbureau gewerkt. Op een gegeven moment ben ik als zelfstandig ingenieur verder gegaan met een tekenbureau dat vooral opdrachten voor particulieren uitwerktte. Als extra service wilde ik ook maquettes in 3D gaan printen en toen is mijn enthousiasme begonnen voor het 3D scannen en printen van objecten.

Thuis liep ik al snel tegen de beperkingen van mijn eigen 3D printertje aan en ik wilde meer. Ik was te snel uitgespeeld met mijn eigen geprinte Lego steentjes en andere voorwerpen en wilde grotere dingen maken en bouwen. De zoektocht naar de perfecte 3D printer kon beginnen. Uiteindelijk is Replicad ontstaan en nu heb ik de beschikking over de meest moderne scantechnieken en een productie printer die in 6 miljoen kleuren ineens kan printen.

Met Replicad kan ik nu hele gecompliceerde 3D objecten in full color printen zonder support. Met de 3D scanners van Artec werk ik veel voor de zakelijke markt, ik zet de Artec Eva en de Artec Spider 3D scanners samen in om de meest unieke en bijzondere objecten in te scannen. Mijn opdrachtgevers zijn vooral kunstenaars, musea, decor- en standbouwers en allerlei andere maakbedrijven die deze technologie inzetten om unieke of verbeterde producten te maken. En met de 3D scanbooth met 115 camera’s die in de studio staat kunnen er binnen 1 seconde mensen en huisdieren worden ingescand.

Jaap Termeer staat in de scanningbooth bij Replicad Tilburg

Er wordt geprint met de Projet660 Pro die allerlei objecten in gips kan printen. Replicad is gericht op het maken van maquettes en andere 3D showmodellen voor de architectuur en het scannen en printen van mensen, dieren en ander objecten.

De 3D scans en prints zijn full-color en kunnen ook worden ingezet voor allerlei andere creatieve idee├źn van bedrijven, kunstenaars en hobbyisten.