3D model laten printen

Voor iedereen die zich bezighoudt met conceptontwikkeling, 3D bouwtekeningen en maquettes kan 3D printen een enorme uitkomst zijn. Een 3D printer zet uw ontwerp relatief snel om in een prachtig realistisch beeld, volledig op schaal gemaakt.

Tijdbesparing: niet langer zelf maquettes knutselen

Waar architecten en projectontwikkelaars vroeger zelf nog aan de slag gingen om een bouwtekening om te zetten in een 3D maquette, kan een 3D printer deze klus nu overnemen. Zo hoeft u hier zelf geen tijd meer in te investeren en leidt het tevens tot een nog mooier en realistischer beeld waarmee u uw klant(en) kunt overtuigen.

Uw bouwtekening komt tot leven

De 3D printer zet driedimensionale bouwtekeningen om in full color maquettes op schaal. Een 3D geprinte maquette scheelt tijd, maar is bovendien een overtuigend middel om uw klant het ontwerp te laten zien. Een beeld zegt immers meer dan duizend woorden. De moderne 3D printer die wij gebruiken kan maquettes realiseren met een maximaal bouwvolume van 254x380x200mm. Wanneer u een grotere maquette wenst, is dit ook mogelijk. In dat geval wordt uw maquette in meerdere delen geprint om er vervolgens weer één geheel van te maken. Uiteraard wordt er dan goed nagedacht over de plek van de naad, zodat later niet te zien is dat de maquette uit meerdere delen bestaat.

U zult zien dat uw tekening volledig tot leven komt en uw verbeelding werkelijkheid wordt.

3D model laten printen door Replicad

Kiest u voor Replicad, dan kunt u rekenen op een uitstekende service. Bestanden worden altijd gecontroleerd op mogelijke fouten en in overleg zullen we kiezen voor de beste schaalverhouding van uw maquette. Tot slot garanderen wij een eerlijke prijs; gebaseerd op de benodigde hoeveelheid grondstof en de hoeveelheid tijd die de 3D printer nodig heeft om uw maquette te printen.

Persoonlijke aanpak

Of u nou voor het eerst een maquette door een 3D printer wilt laten printen, of dat u hier al ervaring mee heeft: elke opdracht pak ik persoonlijk en met een grote nauwkeurigheid aan! Neem gerust contact op of kom eens langs om de mogelijkheden te bespreken.