3D maquette

Heeft u een mooie bouwtekening gemaakt of bent u van plan deze te maken? En ziet u er tegenop om weer zoveel tijd en moeite te stoppen in het knutselproces om uw tekening tot een 3D model om te toveren? Dan biedt 3D printen uitkomst! Dankzij de nieuwste technologische ontwikkelingen is 3D printen tegenwoordig een stuk toegankelijker geworden. U kunt uw bouwtekening (die al is uitgewerkt in 3D) nu gewoon naar ons opsturen en dan printen wij deze als een echte 3D maquette. De 3D printer neemt u uw knutselwerkzaamheden graag uit handen.

3D maquette laten printen

Een 3D geprinte maquette scheelt dus tijd, maar is bovendien een overtuigend middel om uw klant het ontwerp te laten zien. Een beeld zegt immers meer dan duizend woorden. De moderne 3D printer die wij gebruiken kan maquettes realiseren met een maximaal bouwvolume van 254x380x200mm. Wanneer u een grotere maquette wenst, is dit ook mogelijk. In dat geval wordt uw maquette in meerdere delen geprint om er vervolgens weer één geheel van te maken. Uiteraard wordt er dan goed nagedacht over de plek van de naad, zodat later niet te zien is dat de maquette uit meerdere delen bestaat.

Samen op zoek naar de juiste schaal

Wij begrijpen dat u zelf waarschijnlijk gebruikt maakt van de gangbare schaalverhoudingen, zoals 1:100, 1:200 of 1:500. Voor het visualiseren van het ontwerp of het inpassen in een stedenbouwkundige maquette kunnen we deze schaal aanhouden. Maar in sommige gevallen, bijvoorbeeld voor showmodellen, geeft het een mooier resultaat wanneer u kiest voor een esthetische schaal. Op welke schaal dan ook, onze 3D printer is zelfs op een schaal van 1:500 in staat om heel gedetailleerde maquettes te printen. Samen gaan we op zoek naar de schaal die het best past bij uw maquette.

Meer informatie?

Bent u enthousiast geworden en overweegt u om uw maquette door de 3D printer te laten printen? Neem dan gerust contact met mij op of loop eens binnen voor eventuele vragen en om de mogelijkheden te bespreken.